+31 (0)65 321 5082       info@sensharderwijk.nl

Behandeling van rug en nekklachten met shiatsu

Rugklachten zoals Hernia, Ischias en Spit gaat vaak met pijn, verkramping en beperkingen in het dagelijks leven gepaard.

Bij Shiatsu en rugklachten gaat de therapeut op zoek naar de onderliggende ‘leegte’. Vaak hebben rugklachten met het nier- of leversysteem te maken die qua energie langdurig uitgeput wordt. Dit uitputten gebeurt vaak onbewust of wordt uitgelokt door de omgeving. Met een diagnose van de pols, buik en tong ontstaan er richtingaanwijzers naar het systeem dat uitgeput is.

In het behandelingsplan wordt voor een strategie gekozen om bijvoorbeeld het niersysteem te voeden met energie. Er wordt dus niet alleen behandeld op de plaats waar de pijn zit. Dit zorgt voor langdurige ontspanning van de lage rugspieren, waardoor er ruimte ontstaat tussen de rugwervels, de zenuwen minder bekneld raken en het kraakbeen beter kan herstellen.

Ook met de lichaamshouding wordt rekening gehouden en naar de oorsprong gekeken. Zo kan het zijn dat bij iemand zijn bovenrug bol staat in verband met ‘leegte’ in het hartsysteem. Het hart wordt letterlijk beschermd door het lichaam hetgeen talloze klachten veroorzaakt. Klachten aan de nek worden veroorzaakt omdat je steeds je hoofd moet liften om voor je uit te kunnen kijken. Door het hartsysteem te voeden hoeft het lichaam minder te beschermen (verkrampen), hetgeen invloed heeft op de houding van de bovenrug.

Externe invloeden kunnen ook een rol spelen bij rugklachten. De pijn komt dan plotseling na aanraking met vocht, kou en tocht, maar vooral na zweten! De symptomen verschillen doorgaans weinig van Ischias en Spit. Wanneer de diagnose dit uitwijst, zullen behandelingen zoals “cuppen” (vacuümbol) snel resultaat geven.

Contact

+31 (0)65 321 5082Zongh Logo
KAB Logo
info@sensharderwijk.nl
Sens Massage en Coaching:
Hierdenseweg 29
3841 GV Harderwijk
AGB Code zorgverlener 90048500
AGB Code Praktijk 90048500
Zhong registratie 1906640131377